Lijst van Burgemeester Riguelle                                                                                                                                                    Site FRActief sinds 1976 en betrokken bij het lokale verenigingsleven, Joël Riguelle wordt in 1988 voor de eerste keer als gemeenteraadslid verkozen, voor 6 jaar van actieve oppositie. Daarna werkt hij gedurende 6 jaar samen met Jean-Louis Thys, Brusselse minister.

In oktober 1994 wordt hij op de Lijst van de Burgemeester verkozen, samen met zijn lijstgenoten Jean-Marie Colot en Marc Vande Weyer, en bekleedt hij de functie van schepen van stedenbouw, informatie en festiviteiten van Sint-Agatha-Berchem tussen 1995 en 2000.

In juni 1999 wordt hij Brusselse volksvertegenwoordiger en in november 2003, Burgemeester van Sint-Agatha-Berchem naar aanleiding van het vertrek van zijn voorganger. Na de gewestelijke verkiezingen in 2004 sleept hij een tweede mandaat van Brusselse volksvertegenwoordiger in de wacht.

Zijn overwinning op de gemeentelijke verkiezingen van oktober 2006 (de LBR gaat van 7 naar 11 zetels over en Joël Riguelle van 472 naar 1870 stemmen) bevestigt zijn status van Burgemeester voor de legislatuur 2006 – 2012. In juni 2009 vecht hij met succes voor zijn 3de mandaat als volksvertegenwoordiger. Sinds oktober 2099 is hij groepsleider van de cdH bij de Cocof.

Oktober 2012 zal de gelegenheid zijn om een gedeeltelijk vernieuwde lijst voor te stellen. Een lijst met gelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen en die het ritsprincipe toepast : vrouwen en mannen wisselen immers af op deze Lijst van de Burgemeester die haar resultaat van 2006 hoopt te verbeteren. Laten we onderstrepen dat de jongste kandidaat (van België ?) op deze LBR-lijst aanwezig zal zijn aangezien Romain CHEVALIER 18 jaar wordt op ... 14 oktober 2012.

Tenslotte, alsof dit alles nog niet zou volstaan, is hij steeds aangetrokken door de scène en het publiek, zowel binnen zijn theatergroep « Sois Belge et tais-toi » als, episodisch, in de groep van zijn collega Burgemeester van Sint-Joost-ten-Noode, of nog in de nieuwe groep die hij onlangs creëerde « JR et les Tontons Swingueurs ». Muziek verzacht de zeden en geeft energie aan deze man die zich volledig inzet voor zijn projecten, maar ook en vooral... voor uw projecten.

Lijst van Burgemeester Riguelle | Contact webmaster